Mus owocowy trójkolorowy |
Składniki
- brzoskwinie
- truskawki (o tej porze już tylko mrożone)
- jabłko
- gruszka
- miód
Mus owocowy trójkolorowy |
Wykonanie
I warstwa - brzoskwiniowa. Brzoskwinie miksujemy ze skórką lub bez (jak kto woli). Ja postanowiłam zmiksować ze skórką ponieważ w niej jest najwięcej witamin. Zmiksowane przelewamy do wysokiej szklanki.
II warstwa - truskawkowa. Truskawki (mogą być nie do końca rozmrożone) miksujemy dodając łyżeczkę miodu. Ostrożnie wlewamy lub przekładamy łyżką na brzoskwinie.
III warstwa - jabłkowo-gruszkowa. Miksujemy razem pół jabłka i pół gruszki. Przekałdamy na warstwę truskawek.
Gotowe. Proste szybkie i orzeźwiające.
Mus owocowy trójkolorowy |
pyszny, lekki deser!
OdpowiedzUsuńMmm, kwintesencja lata :)
OdpowiedzUsuń