Makaron z mozzarellą i suszonymi pomidorami |
Składniki
- 400 g makaronu wstążki
- 1 łyżka masła
- 250 ml śmietany 30%
- 120g sera mozzarella
- pęczek natki pietruszki
- 100 g suszonych pomidorów
- 2-3 ząbki czosnku
- 100 g rukoli
Makaron z mozzarellą i suszonymi pomidorami |
Wykonanie
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Oczywiście gotujemy al dente.
Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim czosnek. Nie za długo żeby nie był gorzki. Później dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory. Smażymy przez ok. 1-2 minuty.
Po tym czasie na patelnię wlewamy śmietanę i dodajemy ser mozzarella pokrojony w kostkę. Dusimy wszystko ok 3-5 minut aż sos zacznie lekko gęstnieć.
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Makaron odcedzamy i mieszamy na patelni razem z sosem. Lub w dużej misce jeżeli na patelni nie ma miejsca:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz