Muffiny z dynią, papryką, fetą i szpinakiem |
Składniki (na 6 muffinów)
- ok. 200 g dyni
- 1 papryka
- 3 garści świeżego szpinaku
- 1/2 kostki sera feta
- 3 jajka
- 2 ząbki czosnku
- pieprz i sól
Muffiny z dynią, papryką, fetą i szpinakiem |
Wykonanie
Dynię i ser feta kroimy w malutka kostkę. Można też zetrzeć na tarce na grubych oczkach, tak jest łatwiej i szybciej.
Paprykę kroimy w kostkę, szpinak drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Muffiny z dynią, papryką, fetą i szpinakiem |
W drugiej misce roztrzepujemy 3 jajka i wyciskamy do nich czosnek.
Mieszamy zawartość obydwu misek. Wymieszaną masę rozkładamy do 6 foremek na muffiny (lub do blachy na muffiny).
Muffiny z dynią, papryką, fetą i szpinakiem |
Pieczemy 20 min w temperaturze 180 st. C.
Można je zjeść na ciepło lub na zimno. Smacznego.
Muffiny z dynią, papryką, fetą i szpinakiem |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz