11 lip 2015

Bagietka czosnkowa z oscypkiem i szpinakiem - przepis



Wczoraj robiłam omlet ze szpinakiem i serem feta. Od razu przygotowałam całe opakowanie szpinaku, a zużyłam pół, więc dziś trzeba wykombinować coś z drugą połową. Szpinak bardzo lubię, dlatego nie mam z tym problemu.
Naszła mnie wielka ochota na białe pieczywo, choć zazwyczaj jadam tylko ciemne razowe. Kupiłam gotową bagietkę czosnkową i z resztek w lodówce wykombinowałam taką przekąskę:



Bagietka czosnkowa z oscypkiem i szpinakiem
Bagietka czosnkowa z oscypkiem i szpinakiem
 Składniki:

  • bagietka czosnkowa gotowa (lub bagietka z masłem i czosnkiem)
  • oscypek
  • oliwa
  • szpinak mrożony wg przepisu "Omlet ze szpinakiem i serem feta"
  • sól, pieprz



Bagietka czosnkowa z oscypkiem i szpinakiem
Bagietka czosnkowa z oscypkiem i szpinakiem


Wykonanie:

Bagietkę kroimy na małe kanapeczki.
Na każdą bagietkę kładziemy warstwę przygotowanego szpinaku.
Na wierch pokrojony w plasterki oscypek.
Na patelnię wlewamy łyżkę oliwy i podgrzewamy.
Przygotowane kanapeczki kładziemy na rozgrzaną patelnię i przykrywamy przykrywką.

Ciepłe pyszne kanapeczki gotowe w 10 minut.
Smacznego :)



Bagietka czosnkowa z oscypkiem i szpinakiem
Bagietka czosnkowa z oscypkiem i szpinakiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz