2 paź 2015

Mus z dyni, brzoskwini i jabłka

Mus owocowy to kolejne danie z menu mojego dziecka. Jest uniwersalny - można podawać go na śniadanko do kaszki albo solo na deser. Warto zrobić większą porcję i zamrozić. Wówczas będzie łatwo dostępny jak danie ze słoiczka.

Mus dyniowo-brzoskwiniowo-jabłkowy
Mus dyniowo-brzoskwiniowo-jabłkowy
Składniki

  • 100 g dyni (po obraniu)
  • 1 brzoskwinia
  • 1 jabłko
  • 1 szklanka wody


Mus dyniowo-brzoskwiniowo-jabłkowy
Mus dyniowo-brzoskwiniowo-jabłkowy

Wykonanie

Owoce myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka i zalewamy 1 szklanką wody mineralnej niegazowanej. Gotujemy ok 10 min.

Po 10 minutach dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i gotujemy kolejne 10 min.

Po tym czasie całość blendujemy i gotowe. Dziennie proste i smaczne.


Mus dyniowo-brzoskwiniowo-jabłkowy
Mus dyniowo-brzoskwiniowo-jabłkowy


Sposób na dynię 2015

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz