Zupka szpinakowa dla niemowląt |
Składniki
- garść szpinaku
- 1 marchewka
- 1 ziemniak
- kawałek pora
- żółtko jaja
- 1 łyżeczka siemienia lnianego
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka masła lub oleju rzepakowego
- 100 g fileta z indyka
Zupka szpinakowa dla niemowląt |
Wykonanie
Warzywa myjemy i obieramy ze skórki. Marchewkę i pora kroimy w talarki, a ziemniaka w kostkę. Przekładamy do garnka i zalewamy 250 ml wody mineralnej niegazowanej. Dodajemy zioła prowansalskie, siemię lniane i masło. Gotujemy 10 min.
W osobnym garnku gotujemy mięso. W kolejnym jajko.
Po 10 min. do gotującej zupy dodajemy szpinak. Gotujemy kolejne 5-10 min. Aż warzywa będą miękkie.
Do ugotowanej zupy dodajemy ugotowane żółtko jaja oraz mięso. Wszystko razem bendujemy i gotowe.
Zupka szpinakowa dla niemowląt |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz